Home | Contact | Voorstellen | Download bestelling
Winkelwagen
Liedjes
Lesidee
Workshop
Muziekles Rijen
Gratis
Digibord muzieklessen voor de basisschool

Kennen jullie de website www.muziekinschool.net al? Zo niet, neem dan snel een kijkje! Mijn collega muziekdocente Helga Boekestijn is een aantal jaar geleden begonnen met het maken van muzieklessen voor het digibord.

De lessen zijn werkelijk heel origineel en compleet. Je vindt er allerlei meespeelpartituren die je met je klas kunt uitvoeren op boomwackers, slaginstrumenten en op eigen slagvlakken. Naast de meespeelpartituren vindt je allerlei informatie over het muziekstuk dat wordt gespeeld. Soms hoort er ook een lied of dans bij. Er zijn ook enkele lessen rondom een lied en lessen over instrumenten.

Korte beschrijving van een les: Je begint eerst met het bekijken van twee filmpjes. Daar worden een aantal vragen over gesteld waardoor je al iets leert over de achtergrond van het muziekstuk dat je straks gaat spelen. Dan klik je op info en leer je iets over de componist en het ontstaan van de Can can. Vervolgens zing je op de melodie van de Can can een leuke tekst. Je vindt zowel een ingezongen mp3 bestand als een instrumentale. Vervolgens kun je kiezen uit een eenvoudige, gemiddelde en moeilijke meespeelpartituur. De leerlingen volgen dan een filmpje waarin steeds een bolletje in beeld is dat precies in het ritme aangeeft wie er moet spelen. Als de sterretjes worden aangeraakt door het bolletje spelen bijvoorbeeld de stokjes en als de driehoekjes aangetipt worden de triangels. (Een voorbeeld van zo'n partituur zie je hieronder. Dit voorbeeld is overigens afkomstig uit de gratis les 'De Notenkraker')

Kortom een meer dan complete muziekles waar je een aantal lessen mee vooruit kan. De lessen zijn heel eenvoudig te geven. Je kunt bij iedere les een docentenhandleiding aanklikken maar eigenlijk neemt het digibord je het meeste werk uit handen. Ideaal voor docenten met weinig muzikale bagage!

Het mooie van al deze lessen is tevens, dat kinderen in aanraking komen met allerlei muziekstijlen. Klassieke muziek wordt ineens heel cool! En voor de bovenbouw zijn er ook twee hele gave meespeellessen gemaakt bij de muziek van angry birds!

Je kunt een abonnement nemen op deze site voor € 50,- per jaar. Met een abonnement heb je een jaar lang toegang tot alle online muzieklessen. Er worden telkens nieuwe lessen toegevoegd. Een abonnement is persoonsgebonden. Voor scholen / instellingen bestaat de mogelijkheid om voor meerdere personen een abonnement aan te vragen. Mocht je twijfelen of het iets is voor jou, dan kun je eerst een paar lessen gratis uitproberen. Bekijk het overzicht aan digibordlessen.

En zeg nou zelf: Als je dit filmpje ziet, dan wil je toch meteen een abonnement!

2016-02-11, Liesbeth van den Berg

Delen op:

Algemene voorwaarden Lekker zingen producties | K.v.K. 17222107