Home | Contact | Voorstellen | Download bestelling
Winkelwagen
Liedjes
Lesidee
Workshop
Muziekles Rijen
Gratis
Mijn prentenboek van het jaar: Pas op, dit boek bijt!

Ieder jaar is er een Prentenboeken top tien met een prentenboek van het jaar. En ieder jaar opnieuw vind ik dat eigenlijk een ander boek nummer 1 had moeten worden, ook dit jaar weer. 'Boer Boris gaat naar zee' is een heel leuk boek maar... 'Pas op dit boek bijt' van Nicola O'Byrne is toch wel mijn favoriet!

Een half jaar geleden koos mijn zoontje van vier jaar dit boek uit in de bieb. Later zag ik pas dat deze in de prentenboeken top 10 stond. Het was gelijk een groot succes. Het boek lijkt over een sprookje te gaan, maar in de hoek van de eerste bladzijde zie je al een krokodillenstaart. De krokodil is in het boek gekropen en eet alle letters uit het boek op. Dat kan natuurlijk niet. Daar moet je zo snel mogelijk van af natuurlijk! Je moet het boek heen en weer schudden om de krokodil in slaap te krijgen, maar dan wordt hij wakker en probeert het boek uit te rennen. BOEM AU! Het lukt niet... Dan maar even het boek flink schudden. Misschien valt hij er dan uit. Gelukkig bedenkt de krokodil uiteindelijk zelf hoe hij uit het boek moet kruipen.

Het boek is grappig en spannend tegelijk. Je kunt het interactief voorlezen. De kinderen gaan samen jou bedenken hoe ze de krokodil weg kunnen jagen. Er staan suggesties in het boek (bijvoorbeeld in slaap wiegen), maar je kunt er lekker op los fantaseren. De krokodil heeft ook twee lievelingsletters: de a en de o. Mooie introductie van deze letters lijkt me zo. Die vergeten ze niet snel. Ik ben zelf niet zo'n knappe knutselaar, maar ik kan me voorstellen dat je bij dit boek hele leuke dingen kunt verzinnen: een krokodil versieren als ballerina, een boek met een gat erin maken waar een krokodil uit ontsnapt (of misschien wel iets anders). Een krokodillenbek met allemaal letters erin.

Mocht je liever niet naar zee gaan in de winter met Boer Boris, dan is dit boek een mooi alternatief! Zeker voor kleuters. Via de kleuteruniversiteit is heel voordelig een liedje met muzieksuggesties verkrijgbaar. Luister hier alvast naar een stukje van het liedje. En als uitbreiding kun je ook nog een leuke digibordles bestellen van Margriet van Diepen.


2015-01-18, Liesbeth van den Berg

Delen op:

Algemene voorwaarden Lekker zingen producties | K.v.K. 17222107